מספרים על פרש, אחד המגדל ורוכב על סוסים, אשר לאחר שנמאסו עליו חיי הדהירה והטיפול בסוסים החליט להקים מסעדה. לא סתם מסעדה, כי אם בית מעדן לבשר צייד משובח.
הייתה לאותו הפרש אורוות סוסים ביער, והוא שכר את שרותיו של חבר לעיצוב המקום. כמו כן, היה נעזר בספק ציוד, אדם אשר שירת עמו בצבא, אשר עזר בתיכנון המטבח. את שירותי השרטוט שכר מנערה אשר אומנם שירבטה בין השיעורים באוניברסיטה, אך אינה יודעת להחזיק עיפרון. וכך החל המקום לרקום עור וגידים.
והפלא ופלא – העיצוב היה נפלא, על בסיס עץ טבעי, קש מפוזר ואוכפים תלויים, וכמובן שהאווירה ביער – חבל על הזמן. והנה המטבח נבנה מהחומרים הזמינים שהיו בסביבה, עם חזית פתוחה אל הקהל כחלק מהחוויה – שיראו את הגריל והבשר המשובח.
כאשר תמה מלאכת הבנייה, נפתח המקום בתרועה גדולה. כל מגדלי הסוסים עם חבריהם נהרו לראות, לטעום ולבלות במסעדה החדשה. הפרש, אשר כל חייו נתן אוכל לסוסים והורגל לכך, שכח קצת להבדיל, והנה הוגשו לאורחיו עם האוכל המיוחד גבעולי תבן שנאספו בשדה כקישוט, מעט ירק מהגבעה הסמוכה, ובחצר המשק עצמה הסתובב לו הסוס כאילו היה זה ביתו.
למחרת הפתיחה הגיע טלפון בהול מבית החולים הסמוך. אחות לחוצה מצידו השני של הקו הודיעה – "הגיעה אלינו גברת אחת, מפרפרת בין חיים ומוות עם הרעלת קיבה נוראית וטענה שאמש היתה אצלכם בפתיחה…"
"אין לי מושג מי היה," מיהר להגיב הפרש, "אני לא מכיר את כולם…"
עברו כמה שעות בלבד, ובקול תרועה הגיע צוות הפיקוח של משרד הבריאות, אך לא סתם כי אם בכוח מוגבר. וחשכו עיניי הפרש – הסוס את צרכיו עושה ללא הבחנה בחצר המשק, המטבח באלאגן אחד גדול, ו-"מי בכלל אישר את התוכניות?", "אתה יודע מה זה מזון?" שאלו את הפרש.
בחוסר אונים ניצב עומד הפרש והשיב – "מה זאת אומרת, כבר 12 שנה שאני מאכיל סוסים!'" ומייד ניתנה ההוראה – לסגור את המסעדה.
לעיתים, כל מי שמכין חביתה בבית חושב שהוא שף ומבין דיו במזון ובסכנות הגלומות בו. למי שעד אתמול האכיל סוסים יש אולי 12 שנות ניסיון בהאכלת סוסים, אך לא יותר מזאת.
ישנן מדינות בעולם שחלק מקבלת רישיון העסק מותנה בהצגת תעודה של בעל המקום, תעודה המצהירה כי הינו רשאי לעסוק במזון. על בעל המקום לסיים לימודים בתחום, הכוללים פרק נכבד בתחום הבטיחות במזון. אך אצלינו נראה כל פרש יכול להקים עסק מזון. חשוב לדעת כי המזון, עם כמה שהוא נעים לחיך, יכול להוות סכנה אמיתית לבריאות. לא סתם ישנה הדרישה בקבלת רישיונות להקמת עסק מזון, יש משום כך פיקוח על המקום, וגם בעל הבית יוכל לישון בשקט.
אל לכם לחסוך בתכנון נכון, בהרכבת תפריט מתאים, ברכישת ציוד ייעודי ותקין – בסופו של דבר כל זה ישתלם. ראינו כבר מקומות שחסכו בהתחלה, ושילמו בסופו של דבר הרבה יותר, בין אם בהזמנות לבתי משפט או בכאב ראש אחד גדול. אל תחסכו בדברים החשובים, וזיכרו שלמרות שלכולנו יש חברים – לפעמים עדיף להיעזר בבעלי מקצועי מהימנים ואיכותיים.