משרד הבריאות מקפיד מאוד בפיקוח על עסקים שונים כמו עסקי מזון, תרופות, תמרוקים, פארמה ועוד וזאת במטרה להגן על הציבור, על הצרכנים ועל עובדי העסקים מפני מפגעים בטיחותיים, בריאותיים ותברואתיים. כשמדובר בעסקי הקוסמטיקה והפארמה מעורבותו גבוהה במיוחד מאחר ושימוש בחומרים כימיים, מינונים גבוהים או שימוש בחומרים מזיקים ואף אחסנה לקויה עלולים להוביל לנזקים משמעותיים ולעיתים אף בלתי הפיכים.
לצורך קבלת רישוי למפעלי קוסמטיקה, חנויות פארם ותמרוקים לצורכי יצור, יבוא או אחסנה ושינוע מציב משרד הבריאות, יחד עם רשויות החוק הנוספות רף קפדני ואינו מתפשר במסגרת תהליך שמתבצע בכמה שלבים. כל עסק מתחום זה מחוייב לדאוג לרשיון תמרוקים כללי, רשיון עבור כל מוצר בנפרד ורשיון עסק לפני תחילת פעילותו.
בדיקת דרישות העסק.
כל עסק נבחן באופן אינדיבידואלי ולצורך בחינת דרישות העסק יש להיפגש עם נציג מחלקת הרישוי ברשות המקומית. בתום בחינת דרישות העסק מופנה בעל העסק אל גורמי הרישוי הנוגעים בדבר להמשך טיפול, ביניהם משרד הבריאות, והמשרד לאיכות הסביבה.
הכנת מפרט עסקי.
בתום פניית בעל העסק לרשויות החוק, יש בידיו את דרישותיהם, והוא יכול להכין תוכנית אדרכלית לאישור משרד הבריאות. את התוכנית מומלץ להכין בעזרת איש מקצוע מתחום הרישוי למפעלי קוסמטיקה, חנויות פארם על מנת להימנע מדחיית הבקשה לרשיון העסק.
תוכנית העסק צריכה לכלול בקשה לרישיון כללי יחד עם בקשה לאישור כל מוצר בנפרד. הדרישות תקפות גם עבור מוצרים, המופקים מחומרים טבעיים בלבד, ועבור מוצרים המיועדים לתינוקות יש להגיש דו"ח בטיחות רלוונטי.
חשוב לצרף לבקשה תיעוד מפורט באשר להליכי היצור והעבודה, הרכב מפורט של כל מוצר, תעודת פיקוח על תנאי היצור, כולל אריזתם ופירוט המרכיבים לצד אישורי מעבדה ופיקוח מפורטים.חשוב לציין, שמשרד הבריאות מקפיד הן על יצור החומרים, והן על הרישומים על גבי התוויות על מנת להימנע מהטעיית הצרכנים.
עם הגשת התוכנית, היא תיבדק על ידי הרוקח המחוזי ותאושר, או שיתבקש בעל העסק לבצע שינויים ו/או תיקונים של ליקויים שונים, אם יימצאו. בין מקבלי ההחלטות באשר לרישיון העסק נמנים גם משרד הכלכלה, משרד הבריאות והמשרד להגנת הסביבה.
חשוב לדעת – אלו הגדרות החוק.
על פי חוק, תמרוקים הם מוצרים, שהוגדרו בפקודת הרוקחים, בה מפורטים כימיקלים מסוכנים במיוחד, עליהם נעשה פיקוח מוקפד אף יותר, רעלים רפואיים, חומרי גלם פעילים ועוד.
בהתאם לצו רישוי העסקים, שטחי אחסון שגודלם עולה על 50 מ"ר מחייבים את בעל העסק להוציא רשיון עסק, אשר במסגרתו נבחנים גם תנאי האחסון, היתרי בנייה והתב"ע, שהיא מסמך, שנועד להסדיר את השימוש בקרקע. בכל מקרה, לא יינתן רשיון עסק למחסן שגודלו פחות מ- 15 מ"ר.
על מה חשוב להקפיד?
לפני הגשת תוכנית אדריכלית לקבלת רישוי למפעלי קוסמטיקה, חנויות פארם ומחסני תמרוקים, חשוב לשים לב לדברים הבאים:
– יש לוודא את אטימות המבנה, הריצפה, התיקרה והקירות, ושאין סיכוי לחדירת רטיבות.
– החומרים מהם בנויים המדפים ומתקני האחסון חייבים לדחות רטיבות. יש לוודא שהם אינם סופגים לחות כלל.
– יש לדאוג לטמפרטורה, שאינה עולה על 30 מעלות בחלל המבנה.
– יש לוודא, שקיימת הגנה מפני חדירת בעלי חיים.
– יש להקפיד על הפרדה מוחלטת בין מוצרי ניקוי לתמרוקים.
רשיון עסק בדרך הקלה והבטוחה
רישוי פלוס מתמחה בסיוע לצורך רישוי למפעלי קוסמטיקה, חנויות פארם ותמרוקים. לחברתנו נסיון רב בהקמת מפעלים, תכנון ואישור תוכניות מול רשויות החוק, הכנת נספחי בטיחות באש ועוד. בין לקוחותינו רשת "גוד פארם", שמשווקת מוצרי קוסמטיקה ותרופות ומפעל "גויה קוסמטיקה". משרדינו עובד בשיתוף מהנדס המזון והביוטכנולוגיה, יקיר שלג אשר מתמחה במפעלי קוסמטיקה והכנה להתעדה ע"פ התקנים המתאימים.
, אנו מלווים את לקוחותינו באופן אישי משלב התכנון ועד לקבלת רשיון העסק.
אנו ברישוי פלוס עוסקים בליווי תהליכי הוצאת רישיון לעסק.
תן לנו לטפל בניירת ולחסוך ממך את הבלאגן.