תל אביב, עיר הבילויים של ישראל ואחת הערים המהנות בעולם ידועה בזכות חיי הלילה שלה במועדונים, בתי קפה בשעות היום,
ברים למיניהם ואיך לא… גם בחוויות קולינריות במסעדות הטובות בעולם.
תיירים מכול העולם מגיעים לתל אביב גם בזכות הקולינריה המדהימה של מסעדות השף הישראליות בתל אביב.
על פי אתר mako, בשנת 2018 נפתחו בתל אביב יותר מ-322 מסעדות. במאמר נפרט על הנהלים להוצאת
רישיון עסק למסעדה בעיר הטעימה בעולם, מה הם השלבים, מה בודקים אצלנו בעסק ואיך פותרים את הבעיה.
בדיקה מוקדמת מהמסעדה האחרת
כמו בכול עסק, גם בהקמת מסעדה חשוב לעשות בדיקה מוקדמת בעזרת איש מקצוע למניעת בעיות בהוצאת הרישיון כגון:
- היסטוריה של המקום כוללת צווי סגירה, בעיות רישוי קודמות ועוד.
- בדיקת ניהול הנכס מבחינת: גודל הנכס, תשתיות קיימות, בניית ארובה ועוד.
- האם המקום המיועד תואם את שעות הפעילות של בתי אוכל בתל אביב – יפו.
קיימות עוד מספר בדיקות שאותן מבצע יועץ רישיון עסק למסעדה עושה במתן שירותו.
רישיון עסק למסעדה או בית אוכל שונה.
כול בית אוכל המבקש רישיון עסק למסעדה בהגשת "פרשה טכנית".
אותה "פרשה טכנית" מכילה נתונים אשר נמדדים על פי הרשות המקומית לקביעה אם בית האוכל הוא בית קפה, מסעדה, בר ועוד.
אותן נתונים מכילים מידע שישמש את הקמת התשתית להקמת בית האוכל אשר נועדה לשמור על בריאות הציבור ולמנוע מטרדים
ומפגעים סביבתיים בבית האוכל. אותן תשתיות נקבעות על ידי משרד הבריאות וחשוב לבדוק באגף רישוי עסקים אילו תשתיות דרושות להפעלת הנכס, לדוגמא: בית אוכל המכין דגים יידרש לתכנון מדור דגים.
שטחי מינימום לכול בית אוכל
לכול בית אוכל יש תנאים הנקבעו על ידי משרד הבריאות על פרמטרים של שטח מינימאלי ופירוט השטחים בבית האכל.
פירוט השטחים במסעדה מתחלק לשטחים של:
- מחסן
- מטבח
- חדר אוכל
- שירותים
בנוסף לכך נעשה חישוב שטח כולל.
בתי אוכל שונים זה מזה מבחינת שטח מינמאלי ומבחינת פירוט השטחים שלהם וקיים הבדל בין אולם שמחות לבית
בית אוכל להגשת סנדוויצ'ים מוכנים.
תנאי תברואה
אין ספק כי כאשר מדובר ברישיון עסק למסעדה, תנאי התברואה הם תנאים חשובים ביותר לקיום הבריאות ולשמירת
בריאות הסועדים.
הביקורת בבית האוכל מתמקדת בעיקר בבדיקה של התאמת בית האוכל לתנאי התברואה הנדרשים שמשרד הבריאות.
כול בטח בכול מסעדה עובר ביקורת של תנאי תברואה הכולל בדיקה של :
- התאמת התוכנית של העסק.
- התאמת סידור פנימי כולל מדורים נפרדים
- תשתית ניקיון ותקינות
- ציוד ניקיון ותקינות
- נוהלי עבודה במקום
איש מקצוע העוסק ברישוי עסק למסעדה מכיר את כול הנהלים והבדיקות על פי משרד הבריאות ושל אותה רשות מקומית.
אנו ברישוי פלוס עוסקים מספר שנים במתן שירותי ייעוץ לאישור רישיון עסק.