לא רבים יודעים, אך תכנון מסעדות מהווה עולם ומלואו, ועל כן ניתן למצוא חברות שזו המטרה שלהן – להקים מסעדות תוך התחשבות בכל התקנים, הבירוקרטיה, הפסיכולוגיה והצרכים. על כן מי שחולם להקים מסעדה, ולו כי הוא אוהב אוכל, ייעשה חכם אם הוא יתמקד בבניית התפריט, אך באותה נשימה נציין שהוא גם ייעשה חכם אם הוא יעביר את שרביט התכנון לגוף מקצועי שמתמחה בכך.
דרישות משרד הבריאות
לצורך העניין, אם נתמקד במערכת הדרישות של משרד הבריאות, מהר מאוד נמצא שיש לא מעט דרישות בהן יש לעמוד. כך למשל נמצא שיש לצרף תוכנית מפורטת של היתר הבנייה, שיש לצרף רישיון עסק בתוקף, שיש לנקוט בסוגי החדרים (מטבח, מחסן, חדרי שירות..), שיש להקפיד על אופי הצינורות שבמטבח ובשאר החדרים, שיש להקפיד על אופי החלונות, (נקיים תקינים ושלמים, כולל רשתות בחלונות המטבח) ועוד, כאשר הרשימה ארוכה ובלתי נגמרת, כך שעוד טרם ציינו את מגוון הדרישות שנוגעות לציוד, קירור, תאורה, אוורור, מי שתיה, פסולת, שפכים, אופי הטיפול במזון, אחסון המזון, יחס לעובדים וכדומה.
בין מזנון לבית קפה
מי שמתמחה במלאכת תכנון מסעדות, יודע שיש להבדיל בין מזנון, בית קפה, פיצרייה, מזנון בורקס, מסעדה ועוד, וזאת כי עבור כל הגדרה ניתן למצוא מערכת דרישות שונות שמצריכות היערכות מדויקת. כך למשל נמצא שבמסעדה מותר להכין ולמכור ארוחות חמות, במזנון בורקס אין להכיל מאכלים שמכילים מוצרים מ החי וכדומה. כל זאת מצוין על מנת להבהיר כמה מלאכת תכנון מסעדות אינה משימה פשוטה (אם לא מתמחים בתחום), ועל כן אם מבקשים לקצר הליכים ולמנוע מפח נפש, רצוי לפנות לקבל עזרה.
משקפיים מקצועיות
מבקשים לקבל עוד טעימה ממלאכת תכנון מסעדות? ובכן עברו על המידע הבא: יש למצוא את הפתרון הנכון ביותר עבור טיהור האוויר, יש לוודא שגודל המבנה תואם את הדרישות, יש לבחון האם יש בעיה עקרונית עבור מתן קבלת רישיון עסק באזור המדובר, יש לבחון האם יש בעיה במבנה הייעודי, יש לבחון האם הקונספט מיישר קו עם פתרונות החנייה שקיימים באזור ועוד. מכאן שאכן מדובר במשימה מורכבת, בעיה שמצריכה משקפיים מקצועיות. בהצלחה.