לא כל מי שחושב על הקמת מטבח מוסדי גם מתאים עבור השגת האישורים הנחוצים, ועל כן אם מבקשים לפנות את הזמן עבור המשך פעילות בטרטוריה בה מתמחים, יהיה זה רק חכם להשיג עזרה מקצועית בתחום, במיוחד לאור העובדה שהשגת רישיון עבור מטבחים מוסדיים אינה דומה לשאר השגת רישיונות לעסקים, וזאת כי ברגע שעסק משלב גם אוכל, כל המשוואה הופכת להיות הרבה יותר מסורבלת ואף מאתגרת.
עזרה מקצועית
מכאן שבין אם אתם מתכוונים לפתוח רשת מזון מהיר, בר, קייטרינג וכדומה, נראה שאתם תתנהלו באופן יותר חכם אם תפנו אל חברה שבקיאה בתחום וייעודה הוא לעזור במלאכת תכנון מטבחים מוסדיים. במה מדובר ולמה יש לצפות? ובכן יש לצפות לקבל אומדן עלויות שנוגע לציוד מטבח, יש לצפות לקבל תוכנית מפורטת עבור הגשת המסמכים למשרד הבריאות, יש לצפות להכין תרחישי הכנסות התחלתיות לצד שנתיות, יש לצפות להכין תוכנית הנדסית שנוגעת לתשתיות, יש לקשור קשרים, יש לבנות צוותים, יש להיות בקשר עם אדריכלים, יש להיערך כיאות לגבי רכישת ציוד משלים, יש להיות עם היד על הדופק בכול הנוגע למכרזים וכדומה.
תקנים
כאשר מבקשים להקים מטבח מוסדי, יש חשיבות לעמוד בכל התקנים המחמירים ביותר, אחרת העסק עלול להיסגר עוד לפני שהוא הספיק לרוץ. על כן כל נקודת פתיחה של כל עסק אמורה להתחיל מהכרת התקנים, ורק לאחר מכן ניתן להמשיך הלאה.
בחירה משכילה
חשוב להבין שמשימת תכנון מטבחים מוסדיים נועדה על מנת שהתוצאה הסופית תהיה עסק עומד, חוקי ומצליח. כיום קיימות בשוק מגוון חברות שעוסקות בתחום, ועל כן יש לבחור בחברה שמחויבת למטרה, מבינה את הראש, אינה מעגלת פינות, בעלת ניסיון, יודעת להמציא פתרונות לפני שמתעוררות בעיות, מסתמכת על תרחישים מציאותיים וטורחת להיות שקופה מול הלקוח, כך שאין הפתעות לא נעימות של הרגע האחרון. בשורה התחתונה יש לבחור בחברה ששמה לה ליעד להגשים את כלל מטרות הלקוח ללא פשרות.